Kruche ciasteczka czekoladowe

Mniam, pyszne ciasteczka

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła;
  • 120 g cukru kokosowego;
  • 2 jajka (rozmiar L);
  • 40 g kakao ciemnego;
  • 400 g mąki pszennej, tortowej;
  • 100 g czekolady Karmellove.

Wykonanie:

Masło i cukier zmiksowałam, a następnie dodałam jajka i dalej miksowałam. Dodałam mąkę oraz kakao i wymieszałam. Następnie wrzuciłam posiekaną czekoladę i wymieszałam.

Ciasto można rozwałkować i wyciąć serduszka, a można po prostu uformować kuleczki, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiłam do piekarnika na 15 minut nagrzanego na temperaturę 200 stopni.

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.