Banany w czekoladzie

Banany w czekoladzie

Składniki:

  • 2 banany;
  • 80 g oleju kokosowego;
  • 30 g cukru kokosowego;
  • 2 łyżki syropu klonowego;
  • kakao;
  • wiórki kokosowe do posypania;
  • jagody goji;
  • 4 patyczki do lodów lub do szaszłyków.

Wykonanie:

Banany obrałam i przekroiłam na pół. Nadziałam je na patyczki i położyłam na blaszce. W rondelku rozpuściłam olej kokosowy z cukrem , syropem klonowym oraz kakao. Gotową polewą oblałam banany, a następnie posypałam je wiórkami kokosowymi i jagodami goji. Wstawiłam do lodówki.

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Komentarze

    Natalia

    (17 listopada 2019 - 22:46)

    Z chęcią skorzystam z przepisu! <3
    Ważne by było pysznie i zdrowo – zwłaszcza, jeżeli prowadzimy zdrowy styl życia.
    Pozdrawiam serdecznie!

      DominikaR

      (19 listopada 2019 - 16:31)

      Smacznego <3 podziel się proszę zdjęciami lub opinią 🙂

    Marta Lewandowska-Sobolewska

    (18 listopada 2019 - 12:57)

    Zrobię dla maluchów oni lubią banany i czekoladę, więc brzmi rozsądnie 😉

      DominikaR

      (19 listopada 2019 - 16:31)

      Smacznego <3 czekam na info czy Maluchom smakowało 🙂

    Marlena H.

    (18 listopada 2019 - 18:17)

    Ardzo lubimy banany w czekoladzie, choć mamy na nie inny przepis. Pa. Cukru kokosowego nigdy nie próbowałam

      DominikaR

      (19 listopada 2019 - 16:32)

      Podziel się swoim przepisem 🙂 cukier kokosowy jest nie dość, że pyszny, to jeszcze zdrowy 😉

    Karolina

    (19 listopada 2019 - 16:24)

    Już jakiś czas zbieram się za zrobienie z bananami czegoś więcej, niż po prostu zjedzenie ich, po obraniu ze skórki 😉 Chyba spróbuję ich wersji w czekoladzie 😉

      DominikaR

      (19 listopada 2019 - 16:32)

      Polecam i smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.