Składniki:
- 2 banany;
- 80 g oleju kokosowego;
- 30 g cukru kokosowego;
- 2 łyżki syropu klonowego;
- kakao;
- wiórki kokosowe do posypania;
- jagody goji;
- 4 patyczki do lodów lub do szaszłyków.
Wykonanie:
Banany obrałam i przekroiłam na pół. Nadziałam je na patyczki i położyłam na blaszce. W rondelku rozpuściłam olej kokosowy z cukrem , syropem klonowym oraz kakao. Gotową polewą oblałam banany, a następnie posypałam je wiórkami kokosowymi i jagodami goji. Wstawiłam do lodówki.
Smacznego <3
Komentarze
Natalia
Z chęcią skorzystam z przepisu! <3
Ważne by było pysznie i zdrowo – zwłaszcza, jeżeli prowadzimy zdrowy styl życia.
Pozdrawiam serdecznie!
DominikaR
Smacznego <3 podziel się proszę zdjęciami lub opinią 🙂
Marta Lewandowska-Sobolewska
Zrobię dla maluchów oni lubią banany i czekoladę, więc brzmi rozsądnie 😉
DominikaR
Smacznego <3 czekam na info czy Maluchom smakowało 🙂
Marlena H.
Ardzo lubimy banany w czekoladzie, choć mamy na nie inny przepis. Pa. Cukru kokosowego nigdy nie próbowałam
DominikaR
Podziel się swoim przepisem 🙂 cukier kokosowy jest nie dość, że pyszny, to jeszcze zdrowy 😉
Karolina
Już jakiś czas zbieram się za zrobienie z bananami czegoś więcej, niż po prostu zjedzenie ich, po obraniu ze skórki 😉 Chyba spróbuję ich wersji w czekoladzie 😉
DominikaR
Polecam i smacznego 🙂