Składniki
- 150 g ciasteczek oreo
- 500 g zmielonego twarogu
- 250 g mascarpone
- 1 budyń śmietankowy
- 1 cukier waniliowy
- aromat waniliowy
- starta skórka z pomarańczy
- 1 jajko
- mango, granat, może być jeszcze kiwi
- tabliczka białej czekolady
Do przygotowania:
- forma na muffinki
- papilotki
- mikser
- łyżka drewniana
- miska
- deska i nóż
Wykonanie
Przygotowałam formę na 14 muffinek i wypełniłam ją papilotkami. Ciasteczka posiekałam na desce i włożyłam je do papilotek.
Zmielony twaróg włożyłam do miski, dodałam mascarpone, cukier waniliowy, budyń oraz skórki z pomarańczy. Zmiksowałam na jednolitą masę na małych obrotach miksera. Można także wymieszać łyżką. Dodałam jajko i wymieszałam do połączenia się składników. Nastawiłam piekarnik na 18 stopni na termoobieg.
Masę wyłożyłam na ciasteczka w papilotkach. Wstawiłam do piekarnika i piekłam 15 minut. W międzyczasie pokroiłam owoce w kostkę i rozpuściłam białą czekoladę.
Upieczone muffinki przestudziłam, posmarowałam roztopioną białą czekoladą i udekorowałam owocami
Smacznego <3