Miniserniczki z mango i granatem

miniserniczki z mango i granatem
Miniserniczki z mango i granatem

Składniki

  • 150 g ciasteczek oreo
  • 500 g zmielonego twarogu
  • 250 g mascarpone
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 cukier waniliowy
  • aromat waniliowy
  • starta skórka z pomarańczy
  • 1 jajko
  • mango, granat, może być jeszcze kiwi
  • tabliczka białej czekolady

Do przygotowania:

  • forma na muffinki
  • papilotki
  • mikser
  • łyżka drewniana
  • miska
  • deska i nóż

Wykonanie

Przygotowałam formę na 14 muffinek i wypełniłam ją papilotkami. Ciasteczka posiekałam na desce i włożyłam je do papilotek.

Zmielony twaróg włożyłam do miski, dodałam mascarpone, cukier waniliowy, budyń oraz skórki z pomarańczy. Zmiksowałam na jednolitą masę na małych obrotach miksera. Można także wymieszać łyżką. Dodałam jajko i wymieszałam do połączenia się składników. Nastawiłam piekarnik na 18 stopni na termoobieg.

Masę wyłożyłam na ciasteczka w papilotkach. Wstawiłam do piekarnika i piekłam 15 minut. W międzyczasie pokroiłam owoce w kostkę i rozpuściłam białą czekoladę.

Upieczone muffinki przestudziłam, posmarowałam roztopioną białą czekoladą i udekorowałam owocami

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.