Bezglutenowe babeczki na słodko

Muffinki

Składniki:

  • 2 banany
  • 5 daktyli
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • szczypta wanilii
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 jajka
  • orzechy laskowe
  • płynna czekolada podana strzykawką do środka

Wykonanie:

Wszystkie składniki, oprócz czekolady oraz orzechów, zmiksowałam w robocie kuchennym. Dodałam orzechy oraz wymieszałam. Przelałam do pojemniczków na muffinki i piekłam 45 minut w 180 stopniach. Gdy muffinki wystygły, nabrałam do strzykawki czekoladę i wstrzyknęłam do środka każdej muffinki.

Kupuję zwykłą strzykawkę w aptece, tylko odpowiednio dużą, wrzucam do niej pokruszoną czekoladę, zanurzam ją w gorącej wodzie i trzymam w niej, aż do roztopienia się czekolady 🙂 No dobra, przyznam się Wam do czegoś, nie ja rozpuszczam tą czekoladę, tylko mój mąż <3

Smacznego <3

DominikaR Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *