Babeczka z czekoladą
Składniki:
- 2 banany;
- 5 daktyli;
- 2 łyżki mąki owsianej;
- szczypta wanilii;
- 1 łyżka oleju kokosowego;
- 3 jajka;
- orzechy laskowe;
- płynna czekolada podana strzykawką do środka.
Do przygotowania:
- robot kuchenny
- foremki na muffiny
- duża strzykawka
Wykonanie:
Wszystkie składniki, oprócz czekolady oraz orzechów, zmiksowałam w robocie kuchennym. Dodałam orzechy oraz wymieszałam. Przelałam do pojemniczków na muffinki i piekłam 45 minut w 180 stopniach. Gdy muffinki wystygły, nabrałam do strzykawki czekoladę i wstrzyknęłam ją do środka każdej muffinki.
Kupuję zwykłą strzykawkę w aptece, tylko odpowiednio dużą, wrzucam do niej pokruszoną czekoladę, zanurzam ją w gorącej wodzie i trzymam w niej, aż do roztopienia się czekolady 🙂 No dobra, przyznam się Wam do czegoś, to nie ja rozpuszczam tą czekoladę, tylko mój mąż <3
Smacznego <3