Bezglutenowe babeczki na słodko

Muffinki

Składniki:

  • 2 banany;
  • 5 daktyli;
  • 2 łyżki mąki owsianej;
  • szczypta wanilii;
  • 1 łyżka oleju kokosowego;
  • 3 jajka;
  • orzechy laskowe;
  • płynna czekolada podana strzykawką do środka.

Wykonanie:

Wszystkie składniki, oprócz czekolady oraz orzechów, zmiksowałam w robocie kuchennym. Dodałam orzechy oraz wymieszałam. Przelałam do pojemniczków na muffinki i piekłam 45 minut w 180 stopniach. Gdy muffinki wystygły, nabrałam do strzykawki czekoladę i wstrzyknęłam ją do środka każdej muffinki.

Kupuję zwykłą strzykawkę w aptece, tylko odpowiednio dużą, wrzucam do niej pokruszoną czekoladę, zanurzam ją w gorącej wodzie i trzymam w niej, aż do roztopienia się czekolady 🙂 No dobra, przyznam się Wam do czegoś, to nie ja rozpuszczam tą czekoladę, tylko mój mąż <3

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *