Bezglutenowe babeczki na słodko

Składniki:

  • 2 banany;
  • 5 daktyli;
  • 2 łyżki mąki owsianej;
  • szczypta wanilii;
  • 1 łyżka oleju kokosowego;
  • 3 jajka;
  • orzechy laskowe;
  • płynna czekolada podana strzykawką do środka.

Do przygotowania:

  • robot kuchenny
  • foremki na muffiny
  • duża strzykawka

Wykonanie:

Wszystkie składniki, oprócz czekolady oraz orzechów, zmiksowałam w robocie kuchennym. Dodałam orzechy oraz wymieszałam. Przelałam do pojemniczków na muffinki i piekłam 45 minut w 180 stopniach. Gdy muffinki wystygły, nabrałam do strzykawki czekoladę i wstrzyknęłam ją do środka każdej muffinki.

Kupuję zwykłą strzykawkę w aptece, tylko odpowiednio dużą, wrzucam do niej pokruszoną czekoladę, zanurzam ją w gorącej wodzie i trzymam w niej, aż do roztopienia się czekolady 🙂 No dobra, przyznam się Wam do czegoś, to nie ja rozpuszczam tą czekoladę, tylko mój mąż <3

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *