Deser truskawkowy

Bita śmietana z truskawkami

Składniki (2 osoby):

  • 1/2 l schłodzonej śmietanki 36%,
  • 100 g białej czekolady,
  • 100 g truskawek

Do przygotowania:

  • robot kuchenny lub ubijaczka
  • garnek i miska do kąpieli wodnej
  • trzepaczka do mieszania czekolady podczas kąpieliwodnej
  • silikonowa łopatka
  • nóż i łyżka

Wykonanie:

Śmietankę ubiłam na sztywno. Czekoladę rozpuściła w kąpieli wodnej, ostudziłam i połączyłam z ubitą śmietanką. Schowałam do lodówki na 2 godziny, żeby masa się ścięła. Umyte truskawki przecięłam na pół i włożyłam do miseczki. Przykryłam puszkiem z masy.

Smacznego! <3

Ten deser jest wart grzechu. Jagoda uwielbia 🙂 i nawet truskawki zjadła 😉

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.