Deser z nasionami chia

Deser z nasionami chia

Składniki:

  • puszka mleczka kokosowego 400 ml;
  • 4 łyżki nasion chia;
  • dojrzałe mango lub pulpa z mango z puszki.

Do przygotowania:

  • miska do wymieszania składników
  • pucharki lub szklaneczki
  • blender – jeżeli masz mango w całości

Wykonanie:

Nasiona chia wlałam do mleczka kokosowego i energicznie wymieszałam. Ważne, aby nasiona rozprowadziły się równo po całym płynie. Przelałam wszystko do szklaneczek lub pucharków pamiętając, aby zostawić miejsce na owoce. Wstawiłam deser na noc do lodówki.

Następnego dnia zmiksowałam mango na gładki mus i wylałam na deser.
Deser smakuje również dobrze z truskawkami

Smacznego ??

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.