Domowa czekolada

Domowa czekolada

Składniki:

  • 100 ml oleju kokosowego;
  • 60 g kakao;
  • 2 łyżki miodu;
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii;
  • dowolne bakalie.

Wykonanie:

W kąpieli wodnej rozpuściłam olej kokosowy oraz kakao. Dodałam miód i ekstrakt z wanilii. Mieszałam około 4 minuty.

Rozlałam płynną masę czekoladową do foremki. Posypuje dowolnymi bakaliami, co akurat zalega w półce 🙂 Włożyłam do lodówki.

Ja ostatnio użyłam suszoną żurawinę, rodzynki i wiórki kokosowe. Czekolada pysznie smakuje też z ziarenkami granatu 🙂

Czekolada jest przepyszna, a zrobienie jej zajmuje mniej niż pójście do sklepu 😉 Jedynym jej minusem jest to, że po wyjęciu z lodówki dość szybko się topi, nie można jej więc wziąć na wynos, na wycieczkę.

Smacznego <3

Czekam na Wasze opinie w komentarzach 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *