Składniki:
- 100 ml oleju kokosowego;
- 60 g kakao;
- 2 łyżki miodu;
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii;
- dowolne bakalie.
Do przygotowania:
- garnek i miska do kąpieli wodnej
- trzepaczka do mieszania produktów w kąpieli wodnej
- foremka na czekoladę
Wykonanie:
W kąpieli wodnej rozpuściłam olej kokosowy oraz kakao. Dodałam miód i ekstrakt z wanilii. Mieszałam około 4 minuty.
Rozlałam płynną masę czekoladową do foremki. Posypuje dowolnymi bakaliami, co akurat zalega w półce 🙂 Włożyłam do lodówki.
Ja ostatnio użyłam suszoną żurawinę, rodzynki i wiórki kokosowe. Czekolada pysznie smakuje też z ziarenkami granatu 🙂
Czekolada jest przepyszna, a zrobienie jej zajmuje mniej niż pójście do sklepu 😉 Jedynym jej minusem jest to, że po wyjęciu z lodówki dość szybko się topi, nie można jej więc wziąć na wynos, na wycieczkę.
Smacznego <3
Czekam na Wasze opinie w komentarzach 🙂