Kruche ciasteczka czekoladowe

Mniam, pyszne ciasteczka

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła;
  • 120 g cukru kokosowego;
  • 2 jajka (rozmiar L);
  • 40 g kakao ciemnego;
  • 400 g mąki pszennej, tortowej;
  • 100 g czekolady Karmellove.

Wykonanie:

Masło i cukier zmiksowałam, a następnie dodałam jajka i dalej miksowałam. Dodałam mąkę oraz kakao i wymieszałam. Następnie wrzuciłam posiekaną czekoladę i wymieszałam.

Ciasto można rozwałkować i wyciąć serduszka, a można po prostu uformować kuleczki, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiłam do piekarnika na 15 minut nagrzanego na temperaturę 200 stopni.

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *