Łosoś z pieczonymi warzywami

Łosoś z pieczonymi warzywami

Składniki:

  • łosoś;
  • cytryna;
  • sól, pieprz, tymianek, czosnek;
  • buraki;
  • ziemniaki;
  • marchewki;
  • korzeń pietruszki;
  • zioła prowansalskie.

Wykonanie:

Łososia skropiłam sokiem z cytryny, natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Włożyłam do lodówki na pół godziny.

Warzywa obrałam ze skórki i pokroiłam. Posmarowałam masłem klarowanym i posypałam ziołami prowansalskimi. Piekłam w piekarniku w 190 stopniach 35 minut. W miedzy czasie włożyłam łososia na 15 minut 😊

Smacznego 😊

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *