Łosoś z pieczonymi warzywami

Łosoś z pieczonymi warzywami

Składniki

  • łosoś
  • cytryna
  • sól, pieprz, tymianek, czosnek
  • buraki
  • ziemniaki
  • marchewki
  • korzeń pietruszki
  • zioła prowansalskie

Wykonanie

Łososia skropiłam sokiem z cytryny, natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Włożyłam do lodówki na pół godziny.

Warzywa obrałam ze skórki i pokroiłam. Posmarowałam masłem klarowanym i posypałam ziołami prowansalskimi. Piekłam w piekarniku w 190 stopniach 35 minut. W miedzy czasie włożyłam łososia na 15 minut 😊

Smacznego 😊

DominikaR Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *