Mus z awokado na drugie śniadanie

Wrzucam szybki pomysł na przekąskę, drugie śniadanie lub posiłek okołotreningowy ??
Zblendowałam banana, awokado, spirulinę i sok z połowy cytryny. Posypałam orzechami laskowymi. Gotowe ????

Smacznego! ❤

Spirulina to alga, która rośnie w czystej, alkaicznej wodzie. Słynie z intensywnego smaku i jest także intensywnym barwnikiem ? Jest także łatwo przyswajalna przez nasz organizm. Spirulina jest bogata w następujące składniki:
* białko;
*węglowodany;
*nienasycone kwasy tłuszczowe -m.in. kwas gamma-linolenowy;
*witaminy A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, C, E;
*minerały: żelazo, potas, cynk, fosfor, magnez, sód *fitoskładniki: chlorofil, c-fikocyjanina, zeaksantyna, luteina.

Przyjmowana regularnie potrafi w skuteczny sposób odbudować nasze zdrowie. Spirulina przyspiesza metabolizm. Potrafi usunąć metale ciężkie z organizmu. .

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *