Omlet szpinakowy

Omlet szpinakowy dla niejadka

Chcecie pomysł na szybkie śniadanie? Na takie co nawet niejadek zje i w którym przemycicie troszkę warzyw?

Składniki:

  • jajko;
  • pół garści szpinaku;
  • sól (jeśli dziecko ma powyżej 2 lat); pieprz, tymianek;
  • masło klarowane;
  • natka pietruszki
  • pomidor

Wykonanie:

Jajo zblendowałam ze szpinakiem i przyprawami. Smażyłam na maśle klarowanym. Podczas smażenia posypałam natką pietruszki.
Podałam z pomidorami.

Smacznego <3

Jeśli wpis był dla Ciebie wartościowy, to udostępnij proszę 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.