Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Składniki:

  • 2 jabłka ?;
  • musli, najlepiej zrobione samemu w domu;
  • serek typu bieluch;
  • miód ?;
  • suszone owoce.

Do przygotowania:

  • blaszka lub naczynie do upieczenia jabłek w piekarniku

Wykonanie:

Jabłka umyłam, przekroiłam na pół i wydrążyłam środki. Powstałe wgłębienia wypełniłam serkiem, a następnie posypałam musli oraz suszonymi owocami. Piekłam w piekarniku 25 minut w 180 stopniach. ? Przed podaniem polałam miodem.?

Zjedliśmy ze smakiem ? przepis sprawdzi się także jako podwieczorek lub drugie śniadanie ?

Musli bez orzechów można podać już niemowlakowi, nie polewaj tylko jabłek miodem. Wersja z orzechami dopiero od 3 roku życia!

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.