Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Składniki:

  • 2 jabłka 🍎;
  • musli, najlepiej zrobione samemu w domu;
  • serek typu bieluch;
  • miód 🍯;
  • suszone owoce.

Wykonanie:

Jabłka umyłam, przekroiłam na pół i wydrążyłam środki. Powstałe wgłębienia wypełniłam serkiem, a następnie posypałam musli oraz suszonymi owocami. Piekłam w piekarniku 25 minut w 180 stopniach 😋 przed podaniem polałam miodem 🍯

Zjedliśmy ze smakiem 😊 przepis sprawdzi się także jako podwieczorek lub drugie śniadanie 😊

Jeżeli masz musli bez orzechów, to możesz podać już niemowlakowi, nie polewaj tylko jabłek miodem. Wersja z orzechami dopiero od 3 roku życia!

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *