Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Składniki:

  • 2 jabłka 🍎;
  • musli, najlepiej zrobione samemu w domu;
  • serek typu bieluch;
  • miód 🍯;
  • suszone owoce.

Wykonanie:

Jabłka umyłam, przekroiłam na pół i wydrążyłam środki. Powstałe wgłębienia wypełniłam serkiem, a następnie posypałam musli oraz suszonymi owocami. Piekłam w piekarniku 25 minut w 180 stopniach. 😋 Przed podaniem polałam miodem.🍯

Zjedliśmy ze smakiem 😊 przepis sprawdzi się także jako podwieczorek lub drugie śniadanie 😊

Musli bez orzechów można podać już niemowlakowi, nie polewaj tylko jabłek miodem. Wersja z orzechami dopiero od 3 roku życia!

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *