Pierś z indyka z duszonymi warzywami

Pierś z indyka z duszonymi warzywami

Składniki:

  • pierś z indyka;
  • sól, pieprz, słodka papryka;
  • ziemniaki,
  • korzeń pietruszki;
  • korzeń selera;
  • marchewka;
  • por;
  • czerwona cebula.

Wykonanie:

Mięsko nacieram solą, pieprzem i słodką papryką 😊 przyrządzam tak także porcję dla dziecka -rezygnuję jednak z soli 😊 następnie gotuje na parze, aż będzie miękkie 😊

Ziemniaki, korzeń pietruszki, seler, marchewkę obieram i myję. Następnie kroję na kostkę i podsmażam na maśle klarowanym, dodaję pokrojony por oraz czerwoną cebulę:) smażę jeszcze 3 minuty. Polewam wodą i przykrywam pokrywką. Duszę do miękkości 😊

Celowo nie podałam ilość warzyw, ponieważ przygotowuję ich tyle ile w danym momencie potrzebuję. Często przygotowuję ich więcej, do wykorzystania na dwa dni lub do sałatki na kolację 🙂

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *