Składniki (2 porcje):
- 250 g twarogu;
- 3 jaja rozmiar L;
- 1 łyżka cukru waniliowego;
- 1 łyżka miodu;
- 3 czubate łyżki mąki.
Do przygotowania:
- mikser
- miska
- patelnia
- szpachelka do przewracania placuszków
Wykonanie:
Twaróg zmiksowałam z jajami, cukrem waniliowym, miodem oraz z mąką. Smażyłam na patelni na maśle klarowanym 🙂
Gotowe 🙂 Smacznego <3
Placuszki można posypać cukrem pudrem, podać z jogurtem i owocami, z dżemem lub polać syropem klonowym 🙂
Placuszki świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, podwieczorek, posiłek okołotreningowy lub jako jedzonko na rowerową wycieczkę 🙂
Inspirację na placuszki znalazłam na stronie http://www.kwestiasmaku.com
Jeżeli zasmakował Ci przepis to udostępnij go proszę dalej 🙂 Czekam na Wasze zdjęcia i opinie w komentarzach 😉