Placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe

Składniki (2 porcje):

  • 250 g twarogu;
  • 3 jaja rozmiar L;
  • 1 łyżka cukru waniliowego;
  • 1 łyżka miodu;
  • 3 czubate łyżki mąki.

Do przygotowania:

  • mikser
  • miska
  • patelnia
  • szpachelka do przewracania placuszków

Wykonanie:

Twaróg zmiksowałam z jajami, cukrem waniliowym, miodem oraz z mąką. Smażyłam na patelni na maśle klarowanym 🙂

Gotowe 🙂 Smacznego <3

Placuszki można posypać cukrem pudrem, podać z jogurtem i owocami, z dżemem lub polać syropem klonowym 🙂

Placuszki świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, podwieczorek, posiłek okołotreningowy lub jako jedzonko na rowerową wycieczkę 🙂

Inspirację na placuszki znalazłam na stronie http://www.kwestiasmaku.com

Jeżeli zasmakował Ci przepis to udostępnij go proszę dalej 🙂 Czekam na Wasze zdjęcia i opinie w komentarzach 😉

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.