Placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe

Składniki (2 porcje):

  • 250 g twarogu;
  • 3 jaja rozmiar L;
  • 1 łyżka cukru waniliowego;
  • 1 łyżka miodu;
  • 3 czubate łyżki mąki.

Wykonanie:

Twaróg zmiksowałam z jajami, cukrem waniliowym, miodem oraz z mąką. Smażyłam na patelni na maśle klarowanym 🙂

Gotowe 🙂 Smacznego <3

Placuszki można posypać cukrem pudrem, podać z jogurtem i owocami, z dżemem lub polać syropem klonowym 🙂

Placuszki świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, podwieczorek, posiłek okołotreningowy lub jako jedzonko na rowerową wycieczkę 🙂

Inspirację na placuszki znalazłam na stronie http://www.kwestiasmaku.com

Jeżeli zasmakował Ci przepis to udostępnij go proszę dalej 🙂 Czekam na Wasze zdjęcia i opinie w komentarzach 😉

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *