Składniki:
- 180 g miksu sałat;
- 200 g sera feta;
- 500 g pomidorków koktajlowych;
- pół czerwonej papryki;
- pół żółtej papryki;
- 1 długi ogórek;
- 1 czerwona cebula;
- 150 g oliwek zielonych;
- sól, pieprz, oregano;
- oliwa z oliwek.
Do przygotowania:
- miska
- deska i nóż do krojenia
- łyżka do wymieszania sałatki
Wykonanie:
Miks sałat wsypałam do miski, ser feta oraz paprykę pokroiłam w kostkę, ogórka w półksiężyce, a czerwoną cebulę w piórka. Pomidorki koktajlowe oraz oliwki przekroiłam na pół. Wszystko wsypałam do miski, posypała pieprzem oraz oregano i polałam oliwą z oliwek, a następnie wymieszałam. Odłożyłam porcję dla córeczki, a potem posypałam solą 🙂
Smacznego 🙂