Sałatka grecka

Sałatka grecka

Składniki:

  • 180 g miksu sałat;
  • 200 g sera feta;
  • 500 g pomidorków koktajlowych;
  • pół czerwonej papryki;
  • pół żółtej papryki;
  • 1 długi ogórek;
  • 1 czerwona cebula;
  • 150 g oliwek zielonych;
  • sól, pieprz, oregano;
  • oliwa z oliwek.

Do przygotowania:

  • miska
  • deska i nóż do krojenia
  • łyżka do wymieszania sałatki

Wykonanie:

Miks sałat wsypałam do miski, ser feta oraz paprykę pokroiłam w kostkę, ogórka w półksiężyce, a czerwoną cebulę w piórka. Pomidorki koktajlowe oraz oliwki przekroiłam na pół. Wszystko wsypałam do miski, posypała pieprzem oraz oregano i polałam oliwą z oliwek, a następnie wymieszałam. Odłożyłam porcję dla córeczki, a potem posypałam solą 🙂

Smacznego 🙂


DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.