Składniki (dla 2 osób):
- mix sałat;
- papryka;
- ser camembert (1 krążek);
- garść orzechów włoskich;
- kiełki rzodkiewki do posypania;
- natka pietruszki;
- garść płatków migdałowych.
Sos:
- 4 łyżki oleju z pestek winogron;
- 2 łyżki octu jabłkowego;
- 1 łyżka miódu;
- sól, pieprz;
- 2 ząbki czosnku.
Do wykonania:
- deska i nóż do krojenia
- miseczka do wymieszania składników sosu
Wykonanie:
Miks sałat rozłożyłam na dwóch talerzach. Paprykę i ser pokroiłam w kostkę, a orzechy pokruszyłam, a następnie posypałam tym wszystkim sałatę. Całość przykryłam kiełkami rzodkiewki, natką pietruszki oraz płatkami migdałów.
Wymieszałam olej, ocet jabłkowy, miód, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek. Wylałam na sałatkę.
Sałatka najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Nadaje się świetnie na kolację 🙂
Smacznego 🙂