Sałatka z serem camembert

Sałatka

Składniki:

  • mix sałat;
  • papryka;
  • ser camembert;
  • orzechy włoskie;
  • kiełki rzodkiewki;
  • natka pietruszki;
  • płatki migdałów.

Sos:

  • olej z pestek winogron;
  • ocet jabłkowy;
  • miód;
  • sól, pieprz;
  • czosnek.

Wykonanie:

Miks sałat rozłożyłam na dwóch talerzach. Paprykę i ser pokroiłam w kostkę, a orzechy pokruszyłam, a następnie posypałam tym wszystkim sałatę. Całość przykryłam kiełkami rzodkiewki, natką pietruszki oraz płatkami migdałów.

Wymieszałam olej, ocet jabłkowy, miód, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek. Wylałam na sałatkę.

Sałatka najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Nadaje się świetnie na kolację 🙂

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *