Sałatka z serem camembert

Sałatka z serem camembert i papryką

Składniki (dla 2 osób):

  • mix sałat;
  • papryka;
  • ser camembert (1 krążek);
  • garść orzechów włoskich;
  • kiełki rzodkiewki do posypania;
  • natka pietruszki;
  • garść płatków migdałowych.

Sos:

  • 4 łyżki oleju z pestek winogron;
  • 2 łyżki octu jabłkowego;
  • 1 łyżka miódu;
  • sól, pieprz;
  • 2 ząbki czosnku.

Wykonanie:

Miks sałat rozłożyłam na dwóch talerzach. Paprykę i ser pokroiłam w kostkę, a orzechy pokruszyłam, a następnie posypałam tym wszystkim sałatę. Całość przykryłam kiełkami rzodkiewki, natką pietruszki oraz płatkami migdałów.

Wymieszałam olej, ocet jabłkowy, miód, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek. Wylałam na sałatkę.

Sałatka najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Nadaje się świetnie na kolację 🙂

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *