Sałatka z serem camembert

Sałatka z serem camembert i papryką

Składniki (dla 2 osób):

  • mix sałat;
  • papryka;
  • ser camembert (1 krążek);
  • garść orzechów włoskich;
  • kiełki rzodkiewki do posypania;
  • natka pietruszki;
  • garść płatków migdałowych.

Sos:

  • 4 łyżki oleju z pestek winogron;
  • 2 łyżki octu jabłkowego;
  • 1 łyżka miódu;
  • sól, pieprz;
  • 2 ząbki czosnku.

Do wykonania:

  • deska i nóż do krojenia
  • miseczka do wymieszania składników sosu

Wykonanie:

Miks sałat rozłożyłam na dwóch talerzach. Paprykę i ser pokroiłam w kostkę, a orzechy pokruszyłam, a następnie posypałam tym wszystkim sałatę. Całość przykryłam kiełkami rzodkiewki, natką pietruszki oraz płatkami migdałów.

Wymieszałam olej, ocet jabłkowy, miód, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek. Wylałam na sałatkę.

Sałatka najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Nadaje się świetnie na kolację 🙂

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.