Sałatka z serem camembert

Sałatka

Składniki

  • mix sałat
  • papryka
  • ser camembert
  • orzechy włoskie
  • kiełki rzodkiewki
  • natka pietruszki
  • płatki migdałów

Sos

  • olej z pestek winogron
  • ocet jabłkowy
  • miód
  • sól, pieprz
  • czosnek

Wykonanie

Miks sałat rozłóż na dwóch talerzach. Paprykę i ser pokrój w kostkę, a orzechy pokrusz, a następnie posyp tym wszystkim sałatę. Całość przykryj kiełkami rzodkiewki, natką pietruszki oraz płatkami migdałów.

Wymieszaj olej, ocet jabłkowy, miód, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek. Wylej na sałatkę.

Sałatka najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Nadaje się świetnie na kolację 🙂

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *