Słoneczne mango lassi

Manog lassi

Składniki:

  • 150 ml gęstego jogurtu (najlepiej greckiego);
  • 1 dojrzałe mango (najlepiej 70 ml puply);
  • odrobina soku z cytryny;
  • szczypta zmielonego kardamonu.

Wykonanie:

Wszystkie składniki zblendowałam i do gotowego lassi wcisnęłam trochę soku z cytryny.

Gotowe 🙂 smacznego 🙂

W Polsce bardzo ciężko jest kupić pyszne, słodkie oraz dojrzałe mango, dlatego czasami lepszym wyjściem jest wykorzystanie pulpy 🙂

Z ciekawostek powiem Wam, że Hindusi podobno nie piją mango lassi. Tradycyjnie napój na bazie jogurtu, czyli lassi właśnie przyrządzają na wytrawnie, często dodając soli 🙂 Skąd to wiem? Od Hindusa 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *