Zapiekanka z cukinią i szpinakiem

Zapiekanka z cukinią i szpinakiem

Składniki (dla 2 osób):

  • 4 jajka;
  • 2 szklanka baby szpinaku;
  • 40 g boczku;
  • 1/2 średniej cukinii;
  • sól morska, pieprz, kozieradka, kurkuma.

Wykonanie:

Jajka umyłam, boczek i cukinię pokroiłam w drobną kostkę. Szpinak porwałam na drobno. Wszystkie składniki wymieszałam w miseczce. Dodałam przyprawy. Całość włożyłam do foremki. Piekłam około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *