Zapiekanka z cukinią i szpinakiem

Zapiekanka z cukinią i szpinakiem

Składniki (dla 2 osób):

  • 4 jajka;
  • 2 szklanka baby szpinaku;
  • 40 g boczku;
  • 1/2 średniej cukinii;
  • sól morska, pieprz, kozieradka, kurkuma.

Wykonanie:

Jajka umyłam, boczek i cukinię pokroiłam w drobną kostkę. Szpinak porwałam na drobno. Wszystkie składniki wymieszałam w miseczce. Dodałam przyprawy. Całość włożyłam do foremki. Piekłam około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego <3

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *