Zupa z młodych warzyw

Zupa z młodych warzyw

Składniki:

  • wywar warzywno – mięsny;
  • 2 korzenie pietruszki;
  • 2 kalarepki;
  • 4 młode marchewki;
  • 1 mały seler;
  • 1 młoda cukinia;
  • 4 młode ziemniaki;
  • 1 czerwona cebula;
  • 1 szklanka zielonego groszku;
  • 1 pęczek koperku;
  • sól morska, pieprz;
  • śmietana;
  • łyżka masła klarowanego.

Do przygotowania:

  • obieraczka do warzyw
  • nóż i deska do krojenia
  • garnek do gotowania zupy
  • łyżka

Wykonanie:

Warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Wszystkie poza groszkiem wrzuciłam do garnka i zalałam wywarem. Gotowałam około 20 minut wraz z przyprawami. Dodałam groszek i gotowałam jeszcze 5 minut. Dodałam śmietany oraz łyżkę masła klarowanego, wymieszałam i posypała koperkiem.

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.