Zupa z młodych warzyw

Zupa z młodych warzyw

Składniki:

  • wywar warzywno – mięsny;
  • 2 korzenie pietruszki;
  • 2 kalarepki;
  • 4 młode marchewki;
  • 1 mały seler;
  • 1 młoda cukinia;
  • 4 młode ziemniaki;
  • 1 czerwona cebula;
  • 1 szklanka zielonego groszku;
  • 1 pęczek koperku;
  • sól morska, pieprz;
  • śmietana;
  • łyżka masła klarowanego.

Wykonanie:

Warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Wszystkie poza groszkiem wrzuciłam do garnka i zalałam wywarem. Gotowałam około 20 minut wraz z przyprawami. Dodałam groszek i gotowałam jeszcze 5 minut. Dodałam śmietany oraz łyżkę masła klarowanego, wymieszałam i posypała koperkiem.

Smacznego 🙂

DominikaR Autor

Kocham gotować od zawsze. Czas spędzony w kuchni daje mi chwilę wytchnienia, relaksu i satysfakcji. Najlepszą zabawą jest dla mnie testowanie nowych rozwiązań oraz niebanalne zestawianie dobrze znanych smaków. Dodatkowym plusem jest radość moich bliskich, których częstuje efektami mojej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *